question
Bekijk hier de openingsuren 0800 200 50
communication
Praat erover via chat >
communication

Bereik Stop it Now! ook via mail. Stuur een bericht naar vragen@stopitnow.be en wij helpen je graag verder.

question
Bekijk hier de openingsuren 0800 200 50
communication
Praat erover via chat >

Doe mee aan een onderzoek!

De Thomas More hogeschool en de UGent organiseren een studie naar het hulpzoekend gedrag bij personen die zelf seksuele gevoelens voor minderjarigen ervaren. Deze studie wordt ondersteund door het UFC en Stop it Now! Vlaanderen. Met deze studie willen we de zoektocht naar gepaste en efficiënte hulp voor deze personen vergemakkelijken.

Voor professionals in de hulpverlening

Steeds meer personen met een seksuele interesse in minderjarigen contacteren de anonieme hulplijn Stop it Now! met een vraag naar zorg. Een belangrijke vraag is dan ook of (toekomstige) professionals in de hulpverlening kennis over deze problematiek hebben en hoe zij ten aanzien van personen met een dergelijke seksuele interesse staan. 

In deze studie gaan we na (1) welke kennis (toekomstige) professionals hebben over deze doelgroep, (2) welke attitudes zij ten aanzien van personen met een dergelijke seksuele interesses hebben en (3) hoe zij ten aanzien van hulpverlening aan dan wel begeleiding van deze doelgroep staan.  

Deze studie wordt door de VUB georganiseerd en wordt ondersteund door het UFC en  Stop it Now!. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Deelname aan de studie is geheel vrijblijvend en volledig anoniem.

Doe via deze link mee aan dit onderzoek wanneer je zelf (toekomstig) professional in de hulpverlening bent

 

Voor mensen die zelf seksuele gevoelens ten aanzien van minderjarigen ervaren

 

Onderzoek naar zelfstigma

Een gestigmatiseerde groep ervaart zelfstigma wanneer ze de negatieve opvattingen die over hen aanwezig zijn in de maatschappij internaliseren. Aangezien individuen met seksuele gevoelens voor minderjarigen sterk gestigmatiseerd worden, willen we met deze studie nagaan in welke mate zelfstigma door deze doelgroep wordt ervaren. Daarnaast wordt de relatie tussen zelfstigma en andere internaliserende klachten zoals angst en depressie in deze studie ook onderzocht omdat zelfstigma vaak gepaard gaat met een lijdensdruk. 

Deze studie wordt door de UGent georganiseerd en wordt ondersteund door het UFC en  Stop it Now!. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Deelname aan de studie is geheel vrijblijvend en volledig anoniem.

Doe via deze link mee aan dit onderzoek over zelfstigma

 

Onderzoek naar psychosociaal welzijn en hulpzoekend gedrag

Met deze studie willen we het psychosociaal welzijn van personen met seksuele interesses voor minderjarigen nagaan en het hulpzoekend gedrag in kaart te brengen. Met deze inzichten wensen we de bestaande hulpdiensten te informeren met als doel om deze diensten voor personen met seksuele interesses voor minderjarigen toegankelijker te maken en om deze diensten beter af te stemmen op de specifieke psychosociale noden van diegenen die hulp zoeken.

Deze studie wordt door de Thomas More hogeschool en UGent georganiseerd en wordt ondersteund door het UFC en  Stop it Now!. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Deelname aan de studie is geheel vrijblijvend en volledig anoniem.

Doe via deze link mee aan dit onderzoek wanneer je zelf seksuele gevoelens ten aanzien van minderjarigen ervaart

 

Voor de dichte omgeving van mensen die seksuele gevoelens ten aanzien van minderjarigen ervaren

 

Met deze studie willen we het hulpzoekend gedrag van de dichte omgeving van personen met seksuele interesses voor minderjarigen in kaart te brengen. Met deze inzichten wensen we de bestaande hulpdiensten te informeren met als doel om deze diensten voor personen met seksuele interesses voor minderjarigen en hun omgeving toegankelijker te maken en om deze diensten beter af te stemmen op de specifieke psychosociale noden van diegenen die hulp zoeken.

Deze studie wordt door de Thomas More hogeschool en UGent georganiseerd en wordt ondersteund door het UFC en  Stop it Now!. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Deelname aan de studie is geheel vrijblijvend en volledig anoniem.

Doe via deze link mee aan dit onderzoek wanneer iemand in je omgeving seksuele gevoelens ten aanzien van minderjarigen ervaart

 

Voor studenten, professionals en andere geïnteresseerden

 

Hoe denk jij over personen met seksuele gevoelens voor kinderen?  Met de huidige studie proberen we de publieke attitudes rond dit thema in kaart te brengen. Deze studie wordt door de Thomas More hogeschool en de UGent georganiseerd en wordt ondersteund door het UFC en  Stop it Now!. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

 

Dit onderzoek is ondertussen afgesloten.

 

Sluit deze website

Minimize