Ik vermoed dat mijn partner/familielid feiten heeft gepleegd, hoe ga ik het gesprek aan met hem of haar?

Het moet voor jou heel confronterend zijn om een vermoeden te hebben dat jouw naaste (online) misbruik heeft gepleegd. Het is dan ook moedig en goed dat je op zoek gaat naar informatie en bereid bent om het gesprek hierover aan te gaan. Dit zal geen gemakkelijk gesprek zijn, maar het is wel noodzakelijk. Zowel voor jezelf zodat je niet blijft zitten met die bezorgdheden, maar ook voor de persoon om wie je je zorgen maakt kan dit gesprek een eerste stap vormen voor de zoektocht naar gepaste hulp. 

Wat kan jij doen?

  • Neem de handleiding ‘Start het gesprek’ rustig door

Stop it Now! heeft ervaring met het ondersteunen van naasten voor het aangaan van dit gesprek en werkte hiervoor een ‘start het gesprek’ handleiding uit. Weet dat je er niet alleen voor staat en steeds kan rekenen op ondersteuning van de Stop it Now!-hulplijn hierbij. 

  • Bewaak je eigen grenzen 

Het is allesbehalve een evidentie situatie waar je nu inzit. Probeer voor jezelf uit te maken wat je ziet zitten en misschien zijn er zaken waar je voelt dat je op weerstand botst bij jezelf. Ook dit kan je bespreken aan de Stop it Now!-hulplijn

Bij Stop it Now! weten we dat het voor jou als naaste allesbehalve een evidente positie is, daarom heeft Stop it Now! ook een hulpaanbod voor naasten.

    Studie voor mensen die zich zorgen maken om hun seksualiteit

    Maak jij je zorgen om jouw seksualiteit? Ben jij minstens 18 jaar oud? Ben jij het Engels of Nederlands machtig? 

    Leer meer over jezelf en doe mee aan onderzoek door een anonieme enquête in te vullen. 

    Bij deelname is er een 1 op 50 kans om een waardebon van 25euro van Amazon te winnen.

    In de enquête zullen vragen gesteld worden over jezelf, je jeugd en je huidige situatie. Deze vragen kunnen je helpen om te reflecteren op je eigen houding, gedrag en gevoelens.

    Sluit deze website