question
Bekijk hier de openingsuren 0800 200 50
communication
Praat erover via chat >
communication

Bereik Stop it Now! ook via mail. Stuur een bericht naar vragen@stopitnow.be en wij helpen je graag verder.

question
Bekijk hier de openingsuren 0800 200 50
communication
Praat erover via chat >

Waarom

Stop it Now! Vlaanderen staat voor de preventie van seksueel kindermisbruik en voor de sensibilisering en ondersteuning van personen met pedofiele gevoelens en hun naasten.

Onze doelen

  • Stop it Now! wil (nieuw) seksueel misbruik voorkomen door hulp te bieden aan mensen die (dreigen) een grens over (te) gaan.
  • Stop it Now! biedt ondersteuning aan personen met pedofiele gevoelens en hun naasten.
  • Door te luisteren, te informeren en te adviseren wil Stop it Now! de stap naar eventuele hulpverlening verkleinen.
  • Stop it Now! zet zich ook in om het thema correct en genuanceerd bespreekbaar te maken o.a. door het belang van preventie te benadrukken, correct te informeren over pedofilie en seksueel kindermisbruik.

Meer informatie over seksueel kindermisbruik en pedofilie >

Onze dienstverlening

Stop it Now! heeft een hulplijn waar personen die zich zorgen maken over hun eigen seksuele gevoelens of gedrag terecht kunnen voor informatie, advies en ondersteuning.

De hulplijn biedt een luisterend oor aan mensen die zich zorgen maken over hun seksuele gevoelens of gedrag naar minderjarigen.

Daarnaast biedt de hulplijn ook ondersteuning aan iedereen die zich zorgen maakt over de gevoelens of het gedrag van iemand in zijn omgeving (familie, vrienden, collega’s, …).

Ontdek wie Stop it Now! helpt >

Pedofiele gevoelens kunnen zorgen voor verwarring, onmacht, frustratie en verlies in controle over gedrag. Vaak weet men niet met wie men hierover kan praten. Stop it Now! luistert en adviseert hoe men kan omgaan met deze gevoelens. Gratis en anoniem.

Kom te weten hoe Stop it Now! werkt >

Vaak is het voor naasten erg schrikken wanneer ze ontdekken dat iemand met pedofiele gevoelens worstelt of wanneer er bijvoorbeeld misbruikbeelden van minderjarigen worden gevonden. Vaak weten familieleden, vrienden, collega’s, … niet bij wie ze terecht kunnen met vragen en bezorgdheden. Stop it Now! luistert naar hen en bekijkt samen hoe er geholpen kan worden. Gratis en anoniem.

Meer informatie over seksueel kindermisbruik en pedofilie >

affiche

Ongeveer 1% van de mannelijke bevolking worstelt met pedofiele gevoelens, de meesten onder hen willen hier niet naar handelen omdat ze geen schade willen berokkenen en omdat het strafbaar is.

Je staat er niet alleen voor, bel Stop it Now!

icon

Stop it Now! internationaal

Stop it Now! is een internationaal preventieproject dat seksueel misbruik aanpakt via sociale bewustwording en een hulplijn voor mensen met pedofiele gevoelens, of mensen die zich zorgen maken over hun seksuele gevoelens of gedrag naar minderjarigen, en hun naasten.

Stop it Now werd in 1992 opgericht door de Amerikaanse Fran Henry om seksueel kindermisbruik te voorkomen. Fran Henry was zelf slachtoffer en wilde andere kinderen het leed dat haar was overkomen besparen. Stop it Now! bestaat inmiddels al in de Verenigde Staten (1992), Groot-Brittannië, Ierland (2002) en Nederland (2012).

In 2017 werd Stop it Now! ook opgericht in Vlaanderen. Stop it Now! Vlaanderen is een initiatief van het Universitair Forensisch Centrum (UFC) en I.T.E.R. - een ambulant behandelcentrum voor preventie, begeleiding en behandeling van seksueel grensoverschrijdend gedrag - in samenwerking met Child Focus, Sensoa, Zornet Icuro en de CAW groep.

icon

Stop it Now! Vlaanderen

De medewerkers aan de telefoonlijn zijn hulpverleners met expertise in het bespreken van de problematiek pedofilie en seksueel misbruik. Ze zijn ervaren in de behandeling van seksueel afwijkend gedrag en hebben ook opleiding en vorming gekregen omtrent laagdrempelige tele- en e-mailzorg. De hulplijn is ingebed bij I.T.E.R., een ambulant behandelcentrum voor preventie, begeleiding en behandeling van seksueel grensoverschrijdend gedrag te Brussel.

Stop it Now! wordt ondersteund door het Universitair Forensisch Centrum (UFC). Zij voeren verschillende opdrachten uit om op een kwalitatieve manier aan preventie te kunnen doen. Ze organiseren opleiding en vorming, voeren wetenschappelijke opdrachten uit en zorgen voor de nationale en internationale inbedding van Stop it Now! in de bestaande netwerkstructuren.

Stop it Now! ontvangt subsidies vanuit het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Ook het Fonds Gerald Futter, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, financiert mee het Stop it Now!-project in Vlaanderen.

De lancering van Stop it Now! werd begeleid door een informatie- en sensibiliseringscampagne. In dit kader werden vanuit het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin de nodige middelen vrijgemaakt. In de eerste campagne werd voornamelijk gefocust op de bekendmaking van de hulplijn.

 

Wil u Stop it Now! steunen?

Giften en donaties zijn steeds welkom. De Stop it Now! stuurgroep bepaalt waarvoor de giften worden gebruikt. Meer informatie? Contacteer: ufc@stopitnow.be

IBAN: BE10 0000 0000 0404 – BIC: BPOTBEB1

Naam: Koning Boudewijnstichting

Gestructureerde mededeling ***014/2290/00021***

Giften vanaf 40 euro geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45 % op het werkelijk gestorte bedrag, het fiscaal attest wordt automatisch naar de schenker gestuurd in de loop van het eerste trimester van het kalenderjaar volgend op de gift.

Sluit deze website

Minimize